Diyanet-Sen | Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası
 
     Haberler » Şube Haberleri »  Şube
ALİAĞA DİYANET-SEN,EĞİTİM BİR-SEN,SAĞLIK-SEN VE ENERJİ BİRSEN ORTAKLAŞA HATİM VE MEVLİD MERASİMİ DÜZENLEDİLER
ALİAĞA DİYANET-SEN,EĞİTİM BİR-SEN,SAĞLIK-SEN VE ENERJİ BİRSEN ORTAKLAŞA HATİM VE MEVLİD MERASİMİ DÜZENLEDİLER 2011-11-26

SENDİKALAR LOKMA DÖKTÜRDÜ
Aliağa’da temsilcilikleri bulunan Memur Sen, Büro Sen, Diyanet Sen, Eğitimbir Sen, Enerjibir Sen, Sağlık Sen van depreminde hayatını kaybeden, vatan uğruna şehit düşen öğretmenler ve askerler anısına lokma döktürdü.
24 kasım öğretmenler gününde Aliağa Demokrasi meydanında hayatlarını kaybeden öğretmenler ve askerler anısına lokma döküldü. Lokma ikramı sırasında sendikalar adına basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Enerjibir- Sen Aliağa ilçe başkanı Ramazan Karaçor, Diyanet-Sen ilçe başkanı Gazali Ateş, Eğitimbir-Sen ilçe başkanı Ahmet Aksu, Sağlık-Sen Başkanı Süleyman Çevik, Büro-Sen başkanı Serdar Açıkgöz ve Aliağalı vatandaşlar katıldı.
Sendikalar adına basın açıklaması yapan Diyanet-Sen Aliağa ilçe başkanı Gazali Ateş okuma yazma bilmeyen cahilliği ile övünen bir topluma gönderilen peygamber efendimiz Allahın lütfuyla öyle bir toplumdan son derece faziletli ve medeni bir nesil çıkarması insanlık tarihini en müstesne vakalarından biri olduğunu belirtti.
KURANI KERİM OKUMA YAZMAYA BÜYÜK ÖNEM VERMİŞTİR
Ayetlerde okumadan, kalemden, yazıdan söz edildiğini söyleyen Ateş “ Cenabı Allah okuyan öğrenen öğrettiklerini uygulayan kimseleri övmüş ve onları diğer insanlardan üstün kılmıştır” dedi. Birlik ve beraberliğin bir milleti ayakta tutan en önemli unsur olduğunu belirten Gazali Ateş “ birlik ve beraberliğimizin pekiştiği dönemlerde millet olarak söz sahibi olmuş dünya medeniyetine damgamızı vurmuş bir milletiz” dedi.
NİFAK TOHUMLARI ÖĞRETMENLER VE İMAMLAR SAYESİNDE BERTARAF EDİLDİ
Dahili ve harici düşmanların toplumla öğretmenler arasına zamanında nifak sokmak istediğini söyleyen Ateş “ Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen dahili ve harici beddahlar yüzünden toplumu eğitmekle görevli olan öğretmenlerimize bir zamanlar bu memlekette dinsiz, imansız gözüyle bakılmıştır. Yine toplumumuzun itikat, ibadet ve Ahlakla işlerini yürüten din görevlilerimize de, imamlarımıza da gerici yobaz gözüyle bakılmıştır. Aslında ne öğretmen dinsiz imansız idi nede imam gerici yobaz idi ama çok şükür bilge öğretmenlerimiz sayesinde, bilge imamlarımız sayesinde bu durum bertaraf edilmiştir” dedi.
Diyanet Sen Aliağa İlçe Başkanı Gazali Ateş “ bize okuma yazma öğreten güzel bilgiler kazandıran vefat eden öğretmenlerimizi rahmetle minnetle anar, hayatta olan görevi başında bulunan öğretmenlerimize başarılar diliyor ve öğretmenler gününü kutluyoruz” dedi.

Eklenme Tarihi Okunma Sayısı: 1387
© 2011 DİYANET-SEN // TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI
GMK Bulvarı Şehit Danış Tunalıgil Sokak 3/11 Maltepe/ANKARA
TEL: 0 312 230 46 86 - 0 312 231 57 22 FAKS: 0 312 232 13 99