Diyanet-Sen | Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası
 
     Haberler » Şube Haberleri »  Şube
MENEMEN BELEDİYESİ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTIK.BAŞKANI KINADIK
MENEMEN BELEDİYESİ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTIK.BAŞKANI KINADIK 2011-11-28 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle  Menemen de bir salon toplantısın da Devlet erkanının da bulunduğu bir ortamda Menemen Belediye başkanı Tahir ŞAHİN talihsiz bir söz sarfetmiştir.

    O toplantı da Başkan Şahin;"Öyle bir duruma geldik ki artık İmamlardan müdürler tayin olunuyor" manasına gelecek sözler sarfetmesi biz İmam-Hatipleri ve Camiamızı son derece üzmüş ve tedirgin etmiştir.

    Biz de Diyanet-Sen İl yönetim olarak Çevre İlçeler'in yönetiminin de katılımıyla Menemen Belediyesi'nin önünde bir basın açıklaması yaptık.

   Basın açıklamamızı yapan İl Başkanı İbrahim GÜZELDAĞ şöyle dedi;

                          BASIN AÇIKLAMASI

    Sayın Basın Mensupları,Kiymetli arkadaşlarımız;

Menemen İlçemiz de 24 Kasım 2011 Öğretmenler günü münasebetiyle bir salon toplantısın da, protokol'ün de bulunduğu bir anda sayın Belediye başkanı Tahir ŞAHİN "İmamlarda artık Müdür oluyor" diyerek aşağılayıcı bir üslup kullanmıştır.Bu tavır bizleri ve camiamızı üzmüştür.

   Bilinmelidir ki İmamlarımız da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun da belirtilen Özlük haklarını kullanma özgürlüğüne sahiptirler.

   Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen İzmir İl Şubesi olarak Sayın Başkan;Tahir Şahin'in bu sözlerinden dolayı İmamlarımız dan ve Camiamızdan ivedilikle özür dilemesini bekliyoruz.

   Sayın Başkan'ın hizmetlerinin topluma mal olabilmesi için bundan sonra konuşurken sözlerini daha dikkatli sarfetmesi gerektiğini Basın ve Menemen halkı huzurunda açıklıyoruz.                                                      

   Saygılarımızla                                                           İbrahim GÜZELDAĞ

                                                                              Diyanet-Sen İzmir İl Başkanı



Eklenme Tarihi Okunma Sayısı: 1948
© 2011 DİYANET-SEN // TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI
GMK Bulvarı Şehit Danış Tunalıgil Sokak 3/11 Maltepe/ANKARA
TEL: 0 312 230 46 86 - 0 312 231 57 22 FAKS: 0 312 232 13 99