Diyanet-Sen | Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası
 
     Haberler » Şube Haberleri »  Şube
Adana 'da "Mutlu Aile" Konulu Konferans
Adana 2011-05-29

Adana'da, Diyanet Sen Adana Temsilciliği’nce "Mutlu Yuva" konulu  bir konferans düzenlendi.

 

      Konferansa konuşmacı olarak  İstanbul Merkez Vaizi, tv programcısı ve Diyanet-Sen Onursal Başkanı  Mustafa Akgül’ün   katıldığı program Müftülük Konferans Salonu’nda yapıldı.

 

      İstanbul Müftülüğü Merkez Vaizi Mustafa Akgül, konferansta evlilikte mutluluğun önemine değinerek, mutlu yuva kuramamanın bugün Türkiye'nin ve dünyanın bir numaralı problemi olduğunu kaydetti.

 

      Mutlu bir yuvaya sahip olmanın ve ömür boyu sürdürmenin önemli olduğunu ifade eden Akgül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

      "Bunu başarmak için de evlilik öncesi, evlilik sürerken ve yuva yıkılmaya yüz tutmaya başladığı zaman yapılacak işler vardır. Bu üçü de önemlidir. Tedbir zamanın da alınmalıdır. Dört dörtlük kimse yoktur. Evlilik geciktirilmemelidir. Mutlaka bir eksikliği olabilir. Dört dörtlük aday arayanlar önce kendileri aynaya baksınlar. Geciktirilen evlilikte mutluluğu yakalamak zordur."

 

        Akgül, evlilik öncesi ana ve babanın görüşünün alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

      Evlilik sırasında ortaya çıkan problemlerin nasıl çözümlenmesi gerektiği konusunda bilgi veren Akgül, “işe haklardan değil, vazifelerden başlamalı” dedi. “Mutlu yuva cennetin, mutsuz yuva ise cehennemin bu dünyadaki şubesidir.” diyen Akgül, mutlu bir yuva için şu hususlara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı: Yuvaları yıkan bomba sen-ben davasıdır. Eşler birbirlerinin eksiklerini yakınlarına ve arkadaşlarına duyurmamalıdır. Evliliğe başlarken boşanmayı asla düşünülmemelidir. Eşler haklarını değil, vazifelerini düşünmelidir. Üç S formülüne dikkat edilmelidir: Sevgi, Saygı, Sabır. Eşler birbirlerini ihmal etmemelidir. “Koca eşini Allah’ın bir hediyesi olarak görmelidir. Mutlu olması için evlerindeki haramları teker teker çıkarıp atmalıdır. Kibir ve gururun cimrilik ve israf ve buna benzer kötü huyları çıkarmazsak evdeki mutluluğu yok eder.” dedi. Yuvayı korumak için gerekirse eşler rol yapmalıdır. Esprili bir şekilde anlatımına devam eden Akgül Aileyi bir otomobile benzeterek, direksiyonda mutlaka bir kişinin bulunması gerektiğini, iki kişinin aynı anda otomobili kullanmaya kalkışması durumunda kazanın kaçınılmaz olacağını ifade etti.

 

     Konferansa Emekli İl Müftümüz Mehmet Barış, Memur-Sen İl Başkanı Ali Uslu Eğitim Bir-Sen Başkanı Mehmet Sezer, Kültür Memur-Sen Başkanı Mehmet Özdemir ,Büro Memur-Sen Başkanı Mustafa Mengutaycı ve diğer sendika yönetimleri, din görevlileri ve Adanalılar katıldı.

Eklenme Tarihi Okunma Sayısı: 467
© 2011 DİYANET-SEN // TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI
GMK Bulvarı Şehit Danış Tunalıgil Sokak 3/11 Maltepe/ANKARA
TEL: 0 312 230 46 86 - 0 312 231 57 22 FAKS: 0 312 232 13 99