Diyanet-Sen | Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası
 
     Haberler » Şube Haberleri »  Şube
Diyanet İşleri Başkanı Görmez Konya Şubesini Kabul Etti
Diyanet İşleri Başkanı Görmez Konya Şubesini Kabul Etti 2011-05-29

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez vermiş olduğu sözü yerine getirdi ve Diyanet-Sen Konya Şubesi heyetini kabul ederek önemli görüşmeler yaptı.

17 Aralık 2011 tarihinde Hz. Mevlana’yı anma programlarına katılmak üzere Konya’ya gelen D.İ. Başkanı Görmez’e, Diyanet çalışanlarının sorunlarını ileten Konya Şube Başkanı Ali Koç ve yönetimini detaylı görüşmeler yapmak üzere Ankara’ya davet etmişti. 23 Mayıs 2011 Pazartesi günü gerçekleşen görüşmeye Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, Şube Sekreteri Bahri Uyar, Hanımlar Komisyonu Başkanı Safinaz Khan, Başkan Yardımcısı Selva Benli ve Diyanet-Sen Genel Sekreteri Hacıbey Özkan katıldılar. Heyeti makamında kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kurum çalışanları, personel alımı ve fahri çalışanlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Görmez’in görevinin hayırlı olmasını dileyen heyet, çalışan tüm personellerin cep telefonlarına gönderdiği mesajlardan ve Yaz Kursları için 12 yaş engelinin kaldırılması için yapmış olduğu açıklamaya teşekkür ederek Başkan Görmez’i desteklediklerini ifade ettiler. “Diyanet çalışanlarının Sorun ve Talepleri” ile ilgili Konya Şubesi tarafından özenle hazırlanmış olan dosyayı takdim eden Şube Başkanı Ali Koç, dosyanın içeriği olan Hac ve Umre Görevlendirmeleri, Eğitim Merkezleri ve Kursiyerler, Kur’an Kursları ile Eğitim materyalleri, G.İ.H, Y.H.S, Din Görevlileri ile Sözleşmeli çalışanlar ve fahri çalışanlarla ilgili sorun ve talepleri  konusunda  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e bilgi sundu.

Diyanet’te Daha Çok Bayan Personel İstihdam Edilmeli

Diyanet-Sen Konya Şubesi Hanımlar Komisyonu Başkanı Safinaz Khan ise, Diyanet’te daha çok sayıda bayan personelin istihdam edilmesi gerektiğini ifade etti. Diyanet İşleri  Başkanı Görmez, “Biz göreve geldiğimizde iki bin sekiz yüz bayan personel vardı. Şu anda bu sayı on üç binlerde.” dedi. Safinaz Khan, ama sizin Diyanet personelinin % 50’si bayan olmalı açıklamanızı da biliyoruz. Bayanların nitelikli personel olma açısından da desteklenerek Eğitim Merkezlerine daha çok sayıda alınmaları gerektiğini ve Diyanet-Sen Konya Şubesi olarak bu konuda yapılan çalışmaları aktardı. Görmez, “Eğitim merkezleri ilk olarak müftü yetiştirmek için açılmıştı. Ama oralarda daha çok sayıda bayan elbette olmalı.” dedi. Safinaz Khan, Eğitim Merkezlerine bayan öğrenci alımlarında bayanları destekleme adına pozitif ayrımcılık yapılmasını talep etti. Görmez ise, “Bayanlarımız akademik anlamda da çok güçlendiler. İki bayan arkadaşımızı daire başkanı yaptık. Üstelik ikisi de Konyalı.” dedi. Safinaz Khan, “Bu bayan arkadaşlarımızın görevlere getirilmesine teşekkür etti.”

Kur’an Kursları ve Öğreticilerinin Sorunları da Gündeme Getirildi

Diyanet-Sen Konya Şubesi Hanımlar Komisyonu Başkan Yardımcısı Selva Benli de, Camii ve Kur’an Kurslarının teknolojik donanımlarının (Bilgisayar, Akıllı Tahta ve Projeksiyon Cihazı) ile tamamlanması. M.E.B’nın Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleriyle işbirliği yapılarak bütün personele bilgisayar kullanma eğitimi verilerek sertifika almalarının sağlanması ve çalışan personelin yabancı dil öğrenmelerine teşvik edilmesi, Kur’an Kurslarında ders kitaplarının yanında mealli Kur’anı Kerim ve İlmihal kitaplarının da ücretsiz verilmesi ve müfredata “Arapça ve Tefsir (Meal)” derslerinin de eklenmesi, Kur’an Kurslarına talebin artması için “ANA KIZ KUR’AN KURSUNDAYIZ”, “YEDİ’DEN YETMİŞ YEDİ’YE KUR’AN ÖĞRENİYORUZ” gibi kampanyaların düzenlenmesi ve Kur’an Kurslarında Kreş Sınıflarının açılabilmesi için alt yapı etüt çalışmalarının yapılması gibi hususları da gündeme getirdi.

Fahri Çalışanlar Kurumumuz Bünyesinde Değerlendirilmeli

Yıllarca Kur’an Kurslarımızda Fahri olarak Kur’an Kursu Öğreticiliği yapanların kadrolu ya da sözleşmeli personel olarak kurum içerisinde değerlendirilmeye alınması konusunda bilgilendirmeler yapan Konya Şubesi Sekreteri Bahri Uyar, Camilerin ve müştemilatının bayanlara göre yeniden düzenlenmesi ve Ramazan ayına yetiştirilmesi, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yıl içinde yapılacak çalışma programı ve sınav tarihlerinin belirli bir takvime bağlanıp önceden ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

D.İ. Başkanı Görmez Görüşmenin Sonunda Müjdeli Haberi Verdi

Diyanet-Sen Konya Şubesi heyetini makamında kabul eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kadrolu çalışan Din Görevlilerinin becayiş yapma engelinin kaldırılacağını, On bin olan personel açığının giderilmesi için ilk etapta altı bin personel alımının yapılacağını, yılsonuna doğru yeni bir Yeterlilik Sınavının açılabileceğini söyledi. Öte yandan yeterlilik sınavının zorluğu sebebiyle e-mail şifrelerinin kırılarak pek çok mail aldığını ifade etti. Bunun üzerine yüz soruyu sanki sınava giriyormuş gibi okuduğunu, din görevlisi gözüyle incelediğini ve altı soru hariç soruları çok güzel bulduğunu ifade etti. Hatta kazananların azlığı sebebiyle barajı altmış’a düşürelim teklifi yapıldığını ama kabul etmediğini söyledi. Bizim bilgili ve kaliteli Din Görevlilerine ihtiyacımız var. Arkadaşlar çalışsın, seviyeleri yükselsin. Din Görevlisi kaliteli ve bilgili olsun diye uğraşıyoruz.” dedi.

Diyanet Çalışanı Diyanet’te Üst Seviyede Saygınlık Görüyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in daveti üzerine Ankara’ya giderek bir dizi görüşmelerde bulunan Diyanet-Sen Konya Şubesi heyeti Başkanlık bünyesinde saygınlık gördüklerini ifade ederek, bu saygınlığın müftülüklerimizde de olduğu takdirde hizmet kalitesinin daha güzel artacağını söylediler.

Diyanet-Sen Konya Şubesi Heyeti Kurum İçerisinde Bazı Görüşme ziyaretlerinde de bulundular.

Eklenme Tarihi Okunma Sayısı: 593
© 2011 DİYANET-SEN // TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI
GMK Bulvarı Şehit Danış Tunalıgil Sokak 3/11 Maltepe/ANKARA
TEL: 0 312 230 46 86 - 0 312 231 57 22 FAKS: 0 312 232 13 99