Diyanet-Sen | Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası
 
     Haberler » Genel Haberler » 
Başkan Görmez’den Diyanet’in İki Büyük Sendikasına Yemek Daveti
Başkan Görmez’den Diyanet’in İki Büyük Sendikasına Yemek Daveti 2011-05-29

Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Başkanı Nuri Ünal, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in yemek davetinde bir araya geldi.

İki büyük sendikayla yemekte buluşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, önemli hizmetler yürüten sendika temsilcilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken “Farklılıklarınızı koruyun. Farklılık rahmettir ancak bunu husumete dönüştürmeyin” dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar “Başkanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren sendikaların kardeşlik hukuku içerisinde personelin sorunlarını çözmek ve kamuoyu oluşturmak için önemli bir görev üstlenmektedir. Biz yetkili sendika olarak 8 yıldır yapmış olduğumuz Toplu Görüşme ve Kurum İdari Kurul Toplantılarında sorunların çözümü için üzerimize düşeni yaptık, bundan sonra da yetkili sendika olarak Toplu Sözleşmelerde aynı heyecanla görevimizi yapacağız” dedi.

Konuşmasının devamında Genel Başkan Bayraktutar; Sözleşmeli personelin ek ders ücreti ve kadro çalışmalarında önemli girişimler yaptıklarını, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ve Maliye yetkilileri ile yaptığı görüşmelerle ilgili bilgi verdi ve bu konuda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’ den de katkı sunmalarını talep etti.

Sendikalardan gelecek eleştirilere de açık olduklarını belirten Başkan Görmez, sendika temsilcilerinin gündeme getirdiği 4B sözleşmeli personelin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ve takipçisi olacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez binasında gerçekleşen yemeğe sendika başkanlarının yanı sıra sendika yönetim kurulu üyelerinden oluşan kalabalık bir heyet de eşlik etti.

 


Eklenme Tarihi Okunma Sayısı: 1576
© 2011 DİYANET-SEN // TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI
GMK Bulvarı Şehit Danış Tunalıgil Sokak 3/11 Maltepe/ANKARA
TEL: 0 312 230 46 86 - 0 312 231 57 22 FAKS: 0 312 232 13 99