Diyanet-Sen | Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası
 
     Haberler » Genel Haberler » 
CHP, Anadolu insanının önünü kesmek istiyor
CHP, Anadolu insanının önünü kesmek istiyor 2011-05-29

CHP’nin iktidara gelmesi halinde “ihtiyaç fazlası” diyerek yaklaşık 470 İmam Hatip Lisesi’ni kapatacağını açıklamasına Diyanet-Sen’den sert tepki geldi. Diyanet- Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, CHP’nin genlerinde bulunan 28 Şubat zihniyetinin yeniden hareketlendiğini söyledi.

 

“28 Şubat'ın ilk ve önemli hedefi imam-hatipliler ve İmam-Hatip Liseleri olmuştur” diyen Bayraktutar, “Anlaşılan CHP yeni bir 28 Şubat arayışında. Bu arayışını dillendirmekten çekinmedikleri gibi açıkça milletin değerlerine de saldırıyorlar. Bizler normalleşmeye başlayan Türkiye’de siyasilerden inanç özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırmasını beklerken, CHP tümüyle yok etmeye çalışıyor. İmam Hatipler Anadolu’nun özüdür. CHP ise Anadolu insanlarının önünü kesmeye çalışıyor. Bu adıma en iyi cevabı sandıkta Anadolu insanı verecektir” dedi.

 

Ülkemiz Adına Unanç Verici Bir Vaad

“İmam Hatip Liseleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı diğer okullar gibi eğitim veriyor. Kuruluş amacı imam yetiştirmek değil” hatırlatmasında bulunan Bayraktutar, “Rapor İmam Hatip Liselerine karşı bir tavırdır. CHP, din eğitimi verilmesini engellemeye çalışıyor. Böyle bir yaklaşımı kabul etmiyoruz. Seçim döneminde açıklaması Türkiye'yi üzmüştür. Bu rapor ile CHP din karşıtlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Ülkemiz adına bu utanç verici bir durumdur” diye konuştu.

Eklenme Tarihi Okunma Sayısı: 1298
© 2011 DİYANET-SEN // TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI
GMK Bulvarı Şehit Danış Tunalıgil Sokak 3/11 Maltepe/ANKARA
TEL: 0 312 230 46 86 - 0 312 231 57 22 FAKS: 0 312 232 13 99