Diyanet-Sen | Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası
 
     Haberler » Genel Haberler » 
İSTİKLAL MARŞIMIZ HÜRRİYETİM'İN SİMGESİDİR
İSTİKLAL MARŞIMIZ HÜRRİYETİM 2012-03-15 İzmir Diyanet-Sen İl Başkanı İbrahim GÜZELDAĞ,İstiklal Marşımız'ın kabul edilişinin 91. Yıldönümünde  yaptığı açıklama da "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" Diyerek açıklamasına şöyle devam etti;

   91 Yıl önce neler yaşandı bu vatan sathında neler? Aç kurtlar gibi saldırıyorlardı.Koca Arslan biraz zayıflamıştı ya alt edeceklerdi,boğacaklardı sonra da vatanına konacaklardı.

    Ama onlar bu aziz Millet'in kavi olan imanını unutmuşlardı,cesaretini ve kuvvetini unutmuşlardı.Saldırdıkça hırçınlaşıyorlardı it sürüleri,parçalanıyorlardı denizde ,karada her yerde...

   Şu anda bu vatan'ın kara bağrında sıra dağlar gibi yatanlar vatanlarına sahip çıktılar ve bizlere emanet ettiler.

   Merhum Mehmet Akif İstiklal mücadelesi verip ve bu mücadeleyi kazanan aziz Milletimiz için bir İstiklal Marşı yazdı ve sonun da şöyle dedi;"O'nu Millete hediye ettim .o artık Milletimindir.Benimle alakası kesilmiştir.Zaten o,milletin eseri,milletin malıdır."

 İbrahim Güzeldağ sözlerini şöyle tamamladı;"İstiklal Marşımızı bize emanet eden ve istiklalimizin simgesi olan bu marşı bize hediye eden Mehmet Akif'i ve bu vatanı bize bağışlayanları rahmetle ve Minnetle anıyor,yüce mevladan bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmamasın ı niyaz ederim".Dedi.


Eklenme Tarihi Okunma Sayısı: 1876
© 2011 DİYANET-SEN // TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI
GMK Bulvarı Şehit Danış Tunalıgil Sokak 3/11 Maltepe/ANKARA
TEL: 0 312 230 46 86 - 0 312 231 57 22 FAKS: 0 312 232 13 99