Diyanet-Sen | Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası
 
     Haberler » Genel Haberler » 
1 Mayıs Türkiye'nin Renklerini Buluşturdu
1 Mayıs Türkiye 2011-05-17

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Sekreteri Günay Kaya,  Genel Teşkilatlanma Sekreteri Metin Memiş, Diyanet-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Mali Sekreteri Mehmet Bayraktutar, Genel Basın ve İletişim Sekreteri Halit Ortaköy ile Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Ahmet Kaytan,  Diyanet-Sen yönetim kurulu üyeleri ve diğer bağlı sendikaların Genel Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri de İstanbul Taksim Meydanında yapılan kutlamalara katıldı. 

Hükümetin geçen yıl Emek ve Dayanışma Günü ilan ettiği 1 Mayıs, ikinci kez Taksim Meydanı'nda kutlandı. 34 yıl önce kanlı provakasyona sahne olan meydan, dün sendikaların bayraklarıyla karnaval yerine döndü. Kutlamalarda, 1977'deki olaylarda hayatını kaybeden 34 kişi de unutulmadı. Gruplar, Kazancı Yokuşu'nun Taksim çıkışına kırmızı karanfiller bıraktı. O günü yaşayanlar, 'Kanlı 1 Mayıs'ın faillerinin yargılanmasını istedi. 

Memur-Sen Genel Sekreteri Günay Kaya, bu yıl Türkiye'nin daha da normalleşmiş bir şekilde 1 Mayıs'a gittiğini söyledi. Günay Kaya, sakin geçen ve bayram havasında kutlanan 1 Mayıs’ların Türkiye’nin normalleşmesine giden yolun önemli kilometre taşlarını oluşturduğunu kaydetti. 

Emeğin ve Ekmeğin Güçlenmesi, Demokratikleşmeyi Getirir

1 Mayıs’ın bayram olmasının yanında, sorunların dile getirildiği, taleplerin ifade edildiği bir gün olma özelliğini taşıdığını da ifade eden Memur-Sen Genel Sekreteri Günay Kaya, “Memur-Sen olarak kamuda farklı istihdam türlerinin sona ermesini istiyoruz. Kamunun asli işleri kadrolu personel eliyle görülmelidir. Aday memurlar ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet hizmetlerinde görev yapan sivil memurlara sendikalı olma hakkını vererek örgütlü toplumu güçlendirmeliyiz. Eşit işe eşit ücret ilkesi uygulanmalıdır. Angaryaya dönüşen taşeronlaşmaya son verilmelidir. 2,5 milyon kamu görevlisine uygulanan siyaset vetosu kaldırılarak siyaseti millete açmalıyız” şeklinde konuştu. 

Bütün bunların emeğin ve emek örgütlerinin güçlenmesiyle başarılabileceğini de dile getiren Kaya, “Özgürlüklerin çoğalıp yasakların kalkması, yolsuzluk ve yoksulluğun bitmesi, millet iradesinin güçlenirken vesayetçi zihniyetin son bulması, ideolojisinin arkasına gizlenen karanlık ve derin devletin gidip, bunun yerine hesap vermeyi öğrenmiş, milletiyle kucaklaşan devletin gelmesi, emeğin ve emek örgütlerinin güçlenmesiyle mümkün olacaktır” dedi. 

Eklenme Tarihi Okunma Sayısı: 1011
© 2011 DİYANET-SEN // TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI
GMK Bulvarı Şehit Danış Tunalıgil Sokak 3/11 Maltepe/ANKARA
TEL: 0 312 230 46 86 - 0 312 231 57 22 FAKS: 0 312 232 13 99