Diyanet-Sen | Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası
 
     Haberler » Genel Haberler » 
Vakıf Kültürünü Gelecek Nesillere Aktarmalıyız
Vakıf Kültürünü Gelecek Nesillere Aktarmalıyız 2011-05-17

Çeşitli etkinliklerle kutlanan hafta süresince vakıfların önemine ve yapılan çalışmalara değinilerek geçmişten günümüze köprü vazifesi gören bu mirasın korunmasına ve geliştirilmesine dikkat çekiliyor.  

    Tarihi bir geçmişe sahip olan ve bizi biz yapan vakıflar, şanlı ecdadımızın bize gelecek nesillere aktarılacak kutsal emanetlerdir. Vakıflar, geçmişten bugüne insanlık medeniyetine bıraktığı eserler yanında vakf etme duygusunu ve paylaşma erdemini nesiller boyu taşıyarak sosyal ve toplumsal önemli bir rol üstlenmiştir. İnsana insanca bakmak, yaratılanı yaratandan ötürü sevmek, sahip olunan mal ve servetten başkalarını da faydalandırmak gibi yüce duyguların en geniş manada uygulandığı sistemin adı vakıftır. Vakıflar sadece yoksulları koruyan ve yardım eden kurumlar değildir. Vakıflar aynı zamanda sosyal ve ekonomik yardımlaşmayı da benimser. 

     Ecdadımızdan miras kalan eserleri asli işlevleriyle korumaya ve yaşatmaya çalışan Vakıflar Genel Müdürlüğü aynı zamanda  ülkemize yeni vakıf eserleri kazandırıyor. 

    Ecdadımızın bu güzel mirasını korumak ve yeni  eserlerle gelecek nesillere aktarmak dileğiyle tüm milletimizin Vakıflar Haftasını kutlarız.

Eklenme Tarihi Okunma Sayısı: 1257
© 2011 DİYANET-SEN // TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI
GMK Bulvarı Şehit Danış Tunalıgil Sokak 3/11 Maltepe/ANKARA
TEL: 0 312 230 46 86 - 0 312 231 57 22 FAKS: 0 312 232 13 99