Diyanet-Sen | Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası
 
Diyanet- Sen’ den çirkin sergiye tepki

2011-05-19

CHP'li Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin, Kars'taki heykeli yıkılmakta olan Heykeltıraş Mehmet Aksoy'a destek vermek amacıyla açtıkları "Ucube-Ebucu" adlı resim sergisinde yer alan cami ve tesettürlü kadınlara hakaret içeren resimlere sert tepki gösteren Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, dinimize ve kutsallarımıza saygısızlık ve hakaret etmek kimsenin haddi değildir” dedi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bayraktutar, Sergideki iki resmin cami ve tesettürlü kadınlara hakaret içerdiğini belirterek, “İçimizdeki Danimarkalılar yine hortladı. İslam ve inanç değerlerine bu denli fütursuzca saldıranları kınıyorum. Yüce dinimize ve inançlarımıza saldırmak için pusuda bekleyenlerin kampanyalarını ayıplıyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye'deki dindar, mütedeyyin insanları hedef alan ve onların kutsallarına yönelik saldırıların artığına dikkat çeken Bayraktutar, “Kimsenin toplumsal barışı bozmaya, inanç özgürlüğünü hedef almaya ve kutsallarımıza saldırmaya hakkı yoktur. Bu bir düşünce özgürlüğü ya da sanat değil açıkça provokasyondur. Hem de çok çirkin bir provokasyon.  Bu provokasyonlar ile milletin sinir uçlarına dokunarak ‘kaos’ peşinde koşanlar, ülkeye en büyük ihaneti yapmaktadırlar. Bu ihanetler karşısında susmayan diyanet camiası bundan sonra da sessiz kalmayacaktır” diye konuştu.

“Tüm insanların inanç ve düşünce özgürlüğü vardır. İstediği gibi düşünebilir, hatta inançsız olabilir” diyen Bayraktutar, “Ancak kimsenin diğer insanların kutsallarına, inançlarına hakaret etmeye hakkı yoktur. Söz konusu resimlerde açıkça dinimizin ibadet hanesi olan camilere, dindar insanların giyim kuşamına saldırılmış ve hakaret edilmiştir.  Hele bu saygısızlığın bir kamu kurumu aracılığı ile halkın oyları ile seçilmiş bir belediye başkanı aracılığı ile yapılmış olması kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

Savcıları da göreve çağıran Bayraktutar, “İslam dinine hakaret içeren, inananları rencide eden ve toplumda infial uyandıran kişiler hakkında derhal inceleme başlatılmalıdır” dedi. Bayraktutar ayrıca, Tepebaşı Belediye Başkanı ve resimleri yapanları halkımızdan özür dilemeye davet etti.

Eklenme Tarihi Okunma Sayısı: 686
© 2011 DİYANET-SEN // TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI
GMK Bulvarı Şehit Danış Tunalıgil Sokak 3/11 Maltepe/ANKARA
TEL: 0 312 230 46 86 - 0 312 231 57 22 FAKS: 0 312 232 13 99