Diyanet-Sen | Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası
 
Bayraktutar: Anadolu çocuklarından neden korkuluyor?

2011-05-19

Diyanet- Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, İmam Hatip mezunlarına polislik yolunu açan 6114 sayılı ÖSYM Başkanlığı’nın teşkilat ve görevleri hakkında kanunun ilgili maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Konu hakkında açıklama yapan Genel Başkan  Bayraktutar, "Millet arasında ayrımcılık yapmayacaklarını ilan edenlerin; milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı olanların önüne set çekmeye çalışmasını kınıyorum" dedi. 

İmam Hatip Lisesi mezunlarının polis olabilmesi için hazırlanan kanun teklifine ilk desteği Diyanet- Sen'in verdiğini hatırlatan Bayraktutar, "Bugüne kadar ideolojik takıntılar yüzünden yapılan ayrımcı uygulamalara son veriliyor olmasından mutluluk duyarken, birilerinin halen buna takoz koyma gayreti içinde olduğunu görmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Normalleşen Türkiye'den rahatsız olanlara en güzel cevabı halk yeri ve zamanı geldiğinde demokratik haklarını kullanarak verecektir. Temel insan haklarından olan eğitim ve çalışma hakkını engellemek isteyenler tarihin karanlık sayfalarında ' Hak ve halk karşıtı yasakçılar ' olarak yerlerini alacaklardır" diye konuştu. 

Yapılan tüm anketlerde İHL öğrencilerinin okul dışında ve içinde şiddet olaylarına karışma oranlarının diğer liselere göre kıyaslanamayacak kadar az olduğunu belirten Bayraktutar, "O zaman soruyorum; Anadolu çocuklarından neden korkuluyor? İmam Hatip Lisesi mezunlarına uygulanan ayrımcılığın devamını isteyenlerin geçerli nedenleri olmadıklarını biliyoruz. Geçerli nedenleri olmayanların mazeret üretme hakkı da yoktur. Millet daha fazla özgürlük isterken, haksız, hukuksuz ve ideolojik yasaklardan yana olanlar kaybetmeye de mahkumdur. Eğitim, öğretim ve çalışma hayatının önündeki tüm haksız- hukuksuz engellerin kaldırılmasını talep eden milleti hiçe sayarak, rejim bekçiliğine soyunan, jakoben dünya görüşlerini insanlara dayatmaya kalkanları sendika olarak halka havale ediyoruz" dedi. 

Bayraktutar “Bu milletin eğitim hakkı elinden alınmaya çalışılan çocuklarının anne ve babalarına tavsiyem bu seçim sürecinde oy verecekleri partileri  tekrar gözden geçirmeleridir” şeklinde konuştu. 

Eklenme Tarihi Okunma Sayısı: 690
© 2011 DİYANET-SEN // TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI
GMK Bulvarı Şehit Danış Tunalıgil Sokak 3/11 Maltepe/ANKARA
TEL: 0 312 230 46 86 - 0 312 231 57 22 FAKS: 0 312 232 13 99