Diyanet-Sen | Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası
 
Bayraktutar: Libya’da Çifte Standart Uygulamalara Son Verilmeli

2011-05-19

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, BM’nin Libya'ya yönelik kuvvet kullanma kararının hemen ardından “demokrasi” ve “özgürlük” söylemleri ile operasyon başlatan Koalisyon Güçlerini kınadı.

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, BM’nin Bosna-Hersek'te 1992-1995 yılları arasında süren soykırıma ve İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılara duyarsız kaldığını vurgulayarak, yaşanan çifte standart uygulamalara son vermek ancak İslam Birliği Birleşmiş Milletleri kurmakla mümkündür” dedi.  

Kirli Oyun Bozulmalı

Libya’ya yapılan saldırının amacının iyi niyetli olmadığını vurgulayan Bayraktutar, “Biz yapılan operasyonun amacının özgürlük, barış, demokrasi olmadığını iyi biliyor ve İslam âlemini oynanan kirli oyunu bozmak için güçlü bir ses çıkartmaya davet ediyoruz. Koalisyon güçlerinin sahte özgürlük söylemlerinin gerçekte kan, gözyaşı, katliam, talan ve sömürü olduğunu haykırıyor, işgal hareketinin tüm uluslararası toplumun sorunu olduğunu da hatırlatıyoruz” dedi. 

Sömürü Düzenlerini Hâkim Kılmak İstiyorlar

Irak işgalinin de adının Libya’da olduğu gibi ‘kurtarma operasyonu’ olarak konduğunu vurgulayan Bayraktutar, “Sonuç; gözyaşı, işkence ve yüz binlerce sivil katliam. Pakistan, Afganistan ve Somali de Batı’nın kurtarma operasyonuydu ve sonuç yine işgal ile sonuçlanmıştı. Bugün yine emperyalizmin eski alışkanlığına döndüğünü ve ‘demokrasi götürüyoruz’ yalanıyla Libya’ya bomba yağdırdığını görüyoruz. Sömürü düzenlerini hâkim kılmak için başlatılan bu hareket, İslam Aleminin yüreğine saplanan hançerdir” şeklinde konuştu.

Bayraktutar, Fransa İçişleri Bakanı Gueant’ın “Tanrıya şükür  ki Cumhurbaşkanımız Haçlı seferlerinin önderliğini yapıyor” şeklinde ki açıklamasına dikkat çekerek, “Gerek ABD’li Demokrat Kongre üyesi Ed Markey’in “petrol için Libya’dayız” açıklaması gerek Gueant’ın açıklaması bu müdahalenin barış ve demokrasi için yapılmadığının kendi ağızlarından itirafıdır”dedi. 

Kendi Birleşmiş Milletlerimizi Kuralım

“İslam Alemi derhal kendi "adalet ve güvenliği’ için İslam Birleşmiş Milletlerini kurmalıdır” diyen Bayraktutar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) işgal öncesi Irak için aldığı kararın aynısını Libya için alarak işgale yol çizmesi tüm İslam Alemine ders olmalıdır. Bosna-Hersek'te 1992-1995 yılları arasında süren soykırıma müdahalede bulunmayan BM'nin, Libya karşısında hızlı karar alması ve hava saldırısı başlatması, aynı şekilde terör devleti İsrail’in Lübnan ve Gazze’ye yaptığı saldırılara göz yummasını unutmadık, unutturmayacağız. Avrupa'nın tam ortasındaki Bosna-Hersek'te yaşanan savaşta yüz binin üzerinde sivil katledildi, 50 bine yakın kadın ise toplama kamplarında sistematik tecavüze uğradı. Ya İsrail’in yaptığı katliamlar, Sivil ve Çocuk Hedefler, Suikast Politikası, İşkence ve Hukuksuz Hapsedilmeler, Dolaşım Özgürlüğünün Engellenmesi, Utanç Duvarı, yıkımlar ve devam eden ambargo… Batı bunları neden görmüyor? 3 gündür Filistin yine bombalanıyor. Libya’ya saldırı düzenleyen Koalisyon güçleri neden sessiz? ” 

Diktatör Kuklalar Hesap Vermeli

Halklarının baskıcı rejimlerin son bulmasına yönelik gerçekleştirdiği barışçıl protestolara karşı şiddet uygulayan liderlere de tepki gösteren Bayraktutar, “  Elbette millet iradesine karşı koyan liderleri, kuklaları da kınıyoruz. Diktatörlerin en fazla kendi halkına zarar verdiğini biliyoruz. Diktatörlerin halkına ve insanlığa hesap vermesini istiyoruz” dedi. 

Eklenme Tarihi Okunma Sayısı: 685
© 2011 DİYANET-SEN // TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI
GMK Bulvarı Şehit Danış Tunalıgil Sokak 3/11 Maltepe/ANKARA
TEL: 0 312 230 46 86 - 0 312 231 57 22 FAKS: 0 312 232 13 99