Diyanet-Sen | Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası
 
Dinimiz Ayrımcığı Kabul Etmez

2011-05-19

Son günlerde basın yayın organlarında yer alan “Güneydoğu’da İmam Krizi,  Türk İmamın Arkasında Namaz Kılmayın” gibi haberler ve bu haberlerden hareketle din görevlilerimiz ve Diyanet İşleri Başkanlığı personelimiz hakkında yapılan yakışıksız değerlendirmeler bizleri derinden üzmüştür. 

Bin yıllık kardeşliği bozmayı hedefleyenler ortak tarih, kültür ve din şuuruyla perçinlenen bu birlikteliği bozmak amacıyla bir takım söylemler ortaya atmışlardır.Yüce dinimizin birleştirici, bütünleştirici özellikleri ortada iken kendi ayrılıkçı, kavgacı düşüncelerini güzel dinimizi alet ederek bölücülüğe dönüştürmeye çalışmak kimsenin haddi değildir.

 Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne hiçbir ayrım gözetmeden tüm toplumu kucaklayarak halkımızı dini yönden bilgilendirme görevini üstlenen Diyanet İşleri Başkanlığımız ve din görevlilerimiz  bu görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için çalışmaktadır. Bu kutsal görevi yerine getirirken de kesinlikle ırk, dil, düşünce, mezhep ve siyasi görüş farkı gözetmemektedirler.  Yüzlerce yıldır İslam’ın barış ve kardeşlik söylemlerini içine sindiren halkımızın bu türlü istismarlara dün olduğu gibi bugün de pirim vermeyeceğine,  bir takım  siyasi çıkarlar uğruna güzel dinimizin kullanılmasına asla müsaade  etmeyeceklerine inancımız tamdır. 

Eklenme Tarihi Okunma Sayısı: 681
© 2011 DİYANET-SEN // TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI
GMK Bulvarı Şehit Danış Tunalıgil Sokak 3/11 Maltepe/ANKARA
TEL: 0 312 230 46 86 - 0 312 231 57 22 FAKS: 0 312 232 13 99