Diyanet-Sen | Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası
 

Demokrasi Şöleni

 Kıymetli Meslektaşlarım

        Bir  ülkenin  demokratik olup olmadığının en önemli göstergelerinden birisi de o ülkedeki sivil toplum örgütlerinin çokluğu ve etkinliği ile  doğru orantılıdır. Yine demokrasiyle yönetilen ülkelerin olmazsa olmaz özelliklerinden birisi de seçimlerdir.

        Büyük  Diyanet-Sen Ailesinin 4. olağan kongresini 12 -13 Şubat tarihinde gerçekleştirdik. Demokrasi şöleni şeklinde geçen kongremize katkılarından dolayı tüm katılımcılara bir kez daha teşekkürlerimi iletmeyi kendime borç biliyorum. Sonucun sendikamıza ve camiamıza hayırlar getirmesini dilerim.

         Memur-Sen’ in besmelesi diye nitelendirilen sendikamız Diyanet- Sen’ in her alandaki öncülüğü bu sorumluluğunu bir kat daha artırmaktadır. Bu sorumluluk ve güvenle çalışmalarımıza kaldığımız yerden başlayarak gerek teşkilatımızdan bizlere gelen sorunlara çözümler bulmak gerekse teşkilat yapımızı güçlendirerek hizmet alanı içinde tek ve etkili sendikal anlayışımızı sürdürmek birinci vazifemizdir.

          Değerli  Dostlar

        Diyanet- Sen  tüm ülkemizi bir arı peteği gibi kabul ederek teşkilatlanmasını, sendikal anlayışını, ilkelerini ve sorumluluk anlayışını yaygınlaştırmak zorundadır. Teşkilatlanmasını aralıksız sürdüren sendikamız Diyanet-Sen şartlar ne olursa olsun istikrarlı büyüme trendini sürdürmesi önemli hedeflerimizden birisidir. Teşkilatlanma yürüyüşümüzün istikrarı sendika olarak bir bütün halinde yürümemizle doğru orantılıdır.

       Gelişerek büyüyen sendikal yapımızı daha sağlam teşkilatlanma daha fazla üye mantığıyla sağlıklı bir şekilde sürdürmek zorundayız. Ülkemizin tamamına yayılmış Şube ve İl Temsilciliklerimizle böylesine bir faaliyeti dur durak bilmeksizin sürdürmesi, hem teşkilatımızın büyümesini hem de ilke ve prensiplerimizin daha geniş kitlelere yayılması sonucunu getirecektir.

       Bir bütün kendini oluşturan parçalardan meydana gelir. Eğer bu parçalarda bütüne ait olma şuuru ve sorumluluğu varsa orada birlikten bahsedebiliriz. Her parça kendi sorumluluğunu bilerek ve taşıyarak hareket ederse birlik meydana gelir ve büyüme ve gelişme kaçınılmaz olur; fakat sorumluluklarını bilmeyen ve sınırlarını tanımayan parçaların bütüne katacakları bir şey yoktur.Sendikamız Diyanet-Sen bu birlik ve bütünlük anlayışıyla giderek büyüyen gelişen yeni katılımlarla yaygınlaşan yapısını sürdürmektedir.Böyle olduğu için 13 yıldır büyümeye ve gelişmeye devam ediyoruz. 

     İnsanlar gibi teşkilatlarda kendisini yenileyebildikleri oranda gelişirler. Diyanet-Sen çatısı altında her üyemiz kendisini bu ailenin bir ferdi gibi bilmekte, yaptığı her davranışın etki ve katkısını düşünerek hareket etmektedir.

Bu anlayış teşkilatımızın temelidir. Böyle sağlam bir temeli atanların hepsine minnettarlığımızı bir kez daha iletirken bu anlayışın kendisini yenileyerek, geliştirerek kutlu yürüyüşüne devam etmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. 

    Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere sizleri Allah’a emanet ediyorum. 


 
Toplam 369 defa okundu. Ekleyen Eklenme: 2011-05-17

© 2011 DİYANET-SEN // TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI
GMK Bulvarı Şehit Danış Tunalıgil Sokak 3/11 Maltepe/ANKARA
TEL: 0 312 230 46 86 - 0 312 231 57 22 FAKS: 0 312 232 13 99