Diyanet-Sen | Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası
 

Genel Kurulun Ardından

12-13 Şubat tarihinde  demokrasi ve kardeşlik şenliği şeklinde  geçen  genel kurulumuzun, tüm camiamıza, insanlığa hayırlı olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz  ediyorum. Genel Kurulumuza katılan ve katılamayan  tüm şube  başkanlarımıza, il temsilcilerimize,  üst kurul delegelerimize,  illerimizde ve ilçelerimizde görev alan yöneticilerimize ve tüm üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum.      

   Bize  yüklenen bu kutsal görevi her şeyden evvel  dinimize  hizmet telakki ediyoruz. Diyanet-Sen olarak  dengeli, sağlam ve emin adımlarla büyüyüp güçlenmeye, sivil gücümüzün gereği sosyal sorumluluğa  sahip olmaya, yine bu güçle  diyanet ve  vakıf  çalışanlarının  yanında ve  emrinde olmaya, din görevlisine  hizmeti dine  hizmet olarak  görmeye, Diyanet’te yenilik ve değişimden yana olmaya, kurulu düzen ve  statükoyu ve  bürokratik oligarşiye karşı çıkmaya, biz ve ötekiler ayrımını sona  erdirmeye , din hizmetinin etkinliğinin artması için çalışmaya,  dinin  diriltici   birleştirici bütünleştirici özelliğini sendikal harekete katmaya,  farklı,  temiz, dürüş, ilkeli, hizmet sendikacılığı yapmaya devam edeceğiz. Sorumluluğumuzun  bilincinde; ya çare olmaya, yada çare bulmaya, kapımızı herkese açmaya, her zaman olduğu gibi yapabileceğimizin  sözünü vermeye devam edeceğiz. 

   Anayasa maddelerinin  bazılarının değişimi ile  birlikte  referandumda  kabul gören  ümitle beklediğimiz  toplu sözleşme maddesinin  hazırlıklarının yapılması bizlere önemli bir  sorumluluk yüklemektedir. Bunun içinde toplum meselelerine duyarlı, sorunlara  çözüm üreten, sadece  sendikal gündemi değil ülke  gündeminde de   belirleyici olma özelliğini  sürdürmeye Diyanet- Sen’in  dünden bugüne giderek yükselen performansına katkıda bunmaya devam edeceğiz. Diyoruz ki suyun taşı delmesi gücünden değil,  damlaların sürekliliğindendir. 

 “Başarıya erteleyerek değil, takip ederek, ısrar ederek ve mücadele ederek ulaşılır”  Gelişmeyen, büyümeyen örgütler hizmet alanlarından çekilmeye  mahkum olurlar. Burada kökleri sağlam, sarsılmaz, güçlü yapısıyla bu büyük ailenin birer hizmetkarı olarak büyük mirasın her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde  geleceğe taşınacağına inancımız tamdır ve bunun için görev  ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu bilinç ve  sorumlulukla Diyanet-Sen’in tüm birimleri  ve üyeleri ile  belirlenen hedef üzerinde hak ve  mücadele merkezli olarak yürüyüşümüze  yılmadan devam edeceğiz. Bugün bizler , sizler hizmete ve hürmete seçilmiş olarak anlayışımız sevilecek biri olmadığı zamanlarda  bile sizleri seveceğimizi, sarılacak biri olmadığı zamanlarda bile sizlere sarılacağımızı, dayanılmaz zamanlarda bile sizlere dayanacağımızı,  evet bütün dünya sizleri üzdüğünde  sizlere moral bulacağımızı, güzel haberler  aldığımızda   sizlerle raks edeceğimizi, ağladığınızda sizlerle ağlayacağımızı, sizler için dostluk kuracağımızı,  sizler için en iyi temennilerde bulunacağımızı  bildiririz. Diyanet-Sen’i hep birlikte olması gereken yere taşıma konumundayız. 

Değerli Dostlar;

  Biz  saygı sevgi sabır formülünü benimseyerek  hizmetinizdeyiz. Nice başarılı hizmetlere hep birlikte imza atma  dileğiyle bize  güvenen   tüm üyelerimize ve teşkilat mensuplarımıza, yönetim  kurullarımıza il- ilçe  şube başkanı ve  temsilcilerimize, delegelerimize ve üyelerimize en içten selam ve  saygılarımızı sunuyor, en büyük duamızda, Rabbimiz  elimizi Kur’ansız, gönlümüzü imansız, kulağımızı ezansız, gözümüzü bayraksız, bedenimizi vatansız bırakmasın, her şeyin  gönlünüzce, sağlık ve mutluluk içinde olması dileği ile…                                             

 


 
Toplam 252 defa okundu. Ekleyen Eklenme: 2011-05-17

© 2011 DİYANET-SEN // TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI
GMK Bulvarı Şehit Danış Tunalıgil Sokak 3/11 Maltepe/ANKARA
TEL: 0 312 230 46 86 - 0 312 231 57 22 FAKS: 0 312 232 13 99