Diyanet-Sen | Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası
 

TEŞEKKÜRLER BAŞKANIM AMA...

 Mevzumuz Menemen Belediye Başkanı'nın  24 Kasım  Öğretmenler gününde kullanmış olduğu  "İmamlar da  artık müdür  ve  öğretmen olarak atanıyor" Talihsiz sözü.

   Sayın Belediye Başkanı çok önemli bir gündü o gün.Öğretmenler'in günüydü,Eğiticilerin günüydü.İmam ve Hatiplerse dünya yaratılalıdan beri Öğretmen di onlar'a mevla öyle bir görev vermişti.İşte siz bu toplumun güzel bir şekilde oluşmasında çok önemli bir görevi deruhte edn bu toplum'un önderlerini kırdınız ve üzdünüz.

   Ne demek İmamlar da artık müdür olarak atanıyor.Dikkat buyursaydınız,bu Vatanı idare edn Sayın Başbakan da bir İmam-Hatip.İmam ve Hatipler'in bir amacı var o'da "Hiç kimse cahil kalmasın" yolundan haraket ederek insanlığın kurtuluşuna vesile olmaktır.

   Hz.Muhammed (sav) Efendimiz'in hayatına baktığımız zaman hemen evinin yanıbaşında Öğretmen okulları misali  odalar açarak dünya'nın dört bir tarafına öğretmen gönderen  insanlar yetiştirmiş ki İslam'ın yayılmasına Ve Medine İslam devletinin kurulmasına bu Öğretmenler vesile olmuştur.

   Kurtuluş savaşın da Cephe de askeri destekleyen cephe gerisinde "Van namustur" diye bu aziz vatan'ın güzel evlatlarını eğitip cepheye (Belki geriye dönemeyeceğini bile bile) gönderen de yine bu Millet'in önderleri İmam ve Hatiplerdir.

   Doğumun dan ölümüne kadar insanlar'ın yanında olan toplumun dinamikleri olan bu kesim o'nun için incindi.O'nun için incindik.

  Kusura bakmayın diyorsunuz.Demek ki bir kusur işlendi sayın Başkanım sizde "o kusura bakmayın" diyorsunuz.

   Ne olur sanki demseydiniz,ne olur sanki okusuru işlemeseydiniz.Biliyor musunuz Sayın Başkanım biz "YARATILANI YARATAN DAN ÖTÜRÜ SEVİYORUZ" Eminin sizde öylesinizdir.

   Selam ve dua ile...                                              Nail ÇELİK

                                                      İZMİR DİYANET-SEN TEŞKİLAT SEKRETERİ


 
Toplam 291 defa okundu. Ekleyen Eklenme: 2011-11-29

© 2011 DİYANET-SEN // TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI
GMK Bulvarı Şehit Danış Tunalıgil Sokak 3/11 Maltepe/ANKARA
TEL: 0 312 230 46 86 - 0 312 231 57 22 FAKS: 0 312 232 13 99